Acélszerkezetek

Az acélszerkezetes csarnokok nélkülözhetetlenek a 21. századi termelésben. Legyen szó gyártó,- logisztikai csarnokokról vagy éppen teljes telephelyekről, megrendelőként olyan kivitelezőt érdemes keresnie, aki rendelkezik a feladat elvégzéséhez szükséges több évtizedes tapasztalattal.

Mikor és miért érdemes az acélszerkezetet választania?

A könnyűszerkezetes építkezés legnagyobb előnye, hogy alacsonyabb költségekből megoldható a stabilitás csökkentése nélkül. Az acélszerkezetek hosszú távon, évtizedekig megőrzik állapotukat és ellenállnak a zordabb időjárási körülményeknek is.

Raktárak, műhelyek esetében felmerülhet kérdésként a hőszigetelés megoldása. Azonban az acélszerkezeteket ma már olyan magas hőszigetelőképességű szendvicspanelekkel egészítik ki, amelyek könnyen felveszik a versenyt a téglaszerkezettel.

Térjünk csak vissza bevezető gondolatunk első felére!
Milyen költségek lesznek alacsonyabbak?

  • az alapozás költségei
  • a szállítási és anyagköltségek
  • tervezési költségek
  • karbantartás


Az acélszerkezetek felhasználása egyre sokrétűbb, a vállalatok számára készített tetők és csarnokok mellett lakossági partnereknek is készítettünk már számos egyedi szerkezetet. 

Miért bízza a Fém-Flex csapatára az acélszerkezet elkészítését?

A szerkezet elkészítésénél elengedhetetlen, hogy a kivitelező megfelelő tapasztalattal és szakképzettséggel rendelkezzen. Vállalkozásunk már több, mint 25 éve készít egyedi acélszerkezeteket. Mondhatjuk, hogy nincs olyan fémszerkezet, amelyet még ne csináltunk volna. Egyik kiemelt kedvencünk a stégek készítése.

Mosonmagyaróváron és környékén kedvelt szabadidős tevékenység a hajózás és horgászat ezért többször megkerestek minket stég készítésének igényével.
Az első lépés munkánk folyamatában, hogy megismerjük vevőnk elképzeléseit, ötleteit. Érdemes megjegyezni, hogy nem létezik két egyforma stég, mivel számításba kell venni a tervezésnél a méretét és egyéb paramétereit is a megfelelő kivitelezéshez.

A terv elkészülte után elkezdődik a gyártás, ezt a stég alján elhelyezkedő tartályok elkészítésével kezdjük. Nagyon fontos eleme ez a stégeknek, mivel segítségükkel biztosítható, hogy a vízen fennmaradó, stabil végeredményt kapjunk. Ennek értelmében különös figyelmet szentelünk rájuk, az elkészítés után nyomáspróbán esnek át, hogy biztosan tökéletesek legyenek.

Ezt követően a tartályokat rögzítjük a már elkészített vázszerkezeten és össze is áll a stégünk alapja. A vízen való elhelyezkedés különösen igénybe veszi a fémszerkezetet, így elengedhetetlen a megfelelő korrozió elleni védelem. Erre a munkára dedikált  festő kollégánk van, aki elvégzi a feladatot. Először felvisz egy speciális, a rozsdásodást gátló réteget, majd ezt követően történik az elemek színre festése. Ezzel a szerkezetünk el is készült, már csak a burkolati elemek felhelyezése maradt hátra.


Folyamatainkhoz hűen ezt a lépést is megrendelőnk igényeinek megfelelően valosítjuk meg. Vásárlóként választhat fa burkolatot vagy VPC burkolatot.

Az utolsó lépés a stég helyszínre történő szállítása és beépítése. A méretre és súlyra való tekintettel daru segítségét kell igénybe vennünk, amely a vízre helyezi a szerkezetet. A vízre került stéget kollégáink a megfelelő módon a parthoz rögzítik és ezzel végéhez is ér a folyamat. Kiegészítőként felszerelhető rá zárható kapu, rozsdamentes „bika”, amely hajó kikötésére alkalmas.Amint olvashatta, Önnek megrendelőként nem lesz további terhe a szerkezettel kapcsolatban. A pontos tervezést minden esetben határidőre elkészített fémmegmunkálás követi, majd igény esetén a korrózióvédelmi festés. Győr-Moson-Sopron megyében a szállítást és a beszerelést is cégünkre bízhatja.


Későbbi karbantartással pedig kereshet minket bármikor!

Kérjen ajánlatot most!