Kerítések, korlátok

Kovácsoltvas kerítések

Otthona kerítése sokkal fontosabb, mint azt először gondolná.
A kerítés öltözteti a házát, azt látják meg először vendégei, amikor megérkeznek. Egy stílusos, egyedi megjelenésű kerítés szinte biztosan lenyűgözi látogatóit már az első pillanatban.

Miért engedné, hogy otthona képét éppen a kerítés rontsa le?

A legkönnyebben háza stílusához igazítható megoldás a kovácsoltvas kerítés. Akár hagyományos, akár modern házban él, a kovácsoltvas kerítés nagyszerű választás lehet.

Vállalkozásunk már több, mint 100 ház egyedi kovácsoltvas kerítését készítette el. Biztosítjuk abban, hogy a teljesen személyre szabott megoldások is kivitelezhetőek.
A megnyerő megjelenés fenntartása érdekében javasoljuk a felület antikolását, így hosszabb életű lesz és ellenáll a zordabb időjárási körülményeknek is. 


Forduljon hozzánk bátran szárnyas kapuk, tolókapuk vagy akár kétszárnyas kapuk kivitelezésével is! 


Beltéri és kültéri korlátok

Nem kevésbé fontos része otthonunknak az erkély, terasz vagy lépcső korlátai. Szintén beilleszthetőek a ház stílusába és a biztonság mellett esztétikai szerepet látnak el. Az egyedi igények, ötletek kifejezése a rozsdamentes korlátoknál még hangsúlyosabb.

Hogyan készül a rozsdamentes korlát?

A korlátok készítésénél fő célunk megrendelőnk maximális elégedettségének elérése. Ennek érdekében az első lépésként egy személyes találkozót beszélünk meg a korlát beépítésének helyszínén. Ez egy jó alkalom arra, hogy tisztázzuk a konkrét elképzeléseket, felmérjük a leendő korlát paramétereit és esetleges tanácsokkal támogassuk a döntéshozást.

A munka a műhelyünkben folytatódik, ahol kollégánk lapra veti a korlát vázlati rajzát. Ennek alapján megtörténhet a rozsdamentes anyagok méretre darabolása.

Fontos tisztázandó kérdés, hogy a korlát belsejében lévő rozsdamentes pálcák vízszintesen, vagy függőlegesen fussanak. Míg a vízszintes kivitelezés könnyedén rögzíthető csavarozással, addig a függőleges pálcázás esetén szinte mindenütt hegesztést kell alkalmazni. Itt meghatározó a szép és egyenletes varratok kialakítása, mivel csak így lehet kellőképpen esztétikus a készülő korlátunk. Természetesen ez a korlátok készítésében tapasztalt kollégáink számára nem jelent problémát.

A korlát készítése egy előcsiszolással kezdődik, amely az anyag felületét felkészíti a végleges formájára. Ezt követően AWI hegesztőgépünk segítségével a korlát elemei összeállításra kerülnek. A hegesztés után következik egy újabb felületkezelési folyamat.

Az elkészült korlátot a helyszínre szállítjuk, és megfelelő módon rögzítjük a végleges helyére.


A rozsdamentes korlátok két legnagyobb előnye az időtállóság és a sokszínűség. Rendkívül széles a kivitelezési lehetőségek tárháza. A pálcák helyettesíthetőek akár edzett üveges megoldással is és a kapaszkodók esetében sem szükséges kompromisszumot kötni, mivel a rozsdamentes anyag kombinálható akár faberakással is.

Ha Önnek is személyre szabott, időtálló fém korlátra van szüksége, válassza a korlátok nélküli korlátkészítést!Tekintse meg referencia munkáinkat és kérjen egyedi ajánlatot!